equivalentiepunt


Het grafiekje dat ik op de wikipedia pagina over titratie tegenkwam sprak tot mijn verbeelding, maar dan wel in een wat andere context.

Ik stelde me voor hoe het een illustratie zou kunnen zijn van 'hoe een collectief bewustzijn 'opeens' wellicht radicaal zou kunnen veranderen.. van een overwegend lager dan neutrale waarde, naar een overwegend hoger dan neutrale waarde.

Wishful thinking?

Stel dat 'we' als mensheid rondzwemmen in het bewustzijn van de erlenmeyer 'aarde'.
Hoezeer je er als 'molecuul' ook je best op doet om de ph-waarde te verhogen, in de erlenmeyer..... over het geheel genomen, verandert er voor het geheel  ...... niets zichtbaars.
Jij probeert ( naar kennelijk aanbevelenswaardig gebruik) je geluk te delen met andere moleculen in hetzelfde vat. Maar die anderen doen (behoorlijk automatisch) niets anders dan erover 'zeiken'. Want het evenwicht zal altijd dynamisch in zichzelf gehandhaafd blijven.

Hoe 'lichter' je bent ( in esoterische/spirituele bronnen vaak vertaald als ' hoe hoger je eigen vibratie), hoe fijner je je voelt.
Moleculen die hoger in vibratiegetal zijn, zitten ......bovenin de vloeistof.

Kijk nu eens naar de lab-opstelling.
Er komen steeds druppels van de 'contra' vloeistof binnen... van boven.

Die worden (uiteraard) opgevangen door de lichtste moleculen, die daar helemaal blij van worden, nog lichter worden.
Maar zodra ze een wat minder lichte 'onderbuurman' ( m/v)  aanstoten, stroomt die fijnheid acuut weer weg en 'wordt je naar beneden gehaald'. 

Dat is voor die individuele vrolijke molecuul helemaal geen ' leuke' ervaring om keer op keer te ondervinden.
De wens om zo ver mogelijk van die fijne-vibratie-wegslurpende-erlenmeyer-collega's-op-lagere vibratieniveau's  te blijven, is zeer begrijpelijk.

Maar ja, je zit nou eenmaal wel in diezelfde erlenmeyer....

Maar wie weet, gebeurt er toch wel wat, ook al valt het niet zo heel erg op gezien, vanuit de ervaring in de erlenmeyer?

Er zijn bronnen die aangeven dat er momenteel vanaf de zon meer fotonen op ons worden afgevuurd dan tot een jaar of wat geleden.
Langzaam maar gestaag zou dat ons energetisch evenwicht op aarde omvormen. We zijn 'consciousness' (volgens die bronnen) en een shift in consciousness, zou dan het proces zijn waar we nu inzitten.

En tot het moment dat die ene 'verlossende' druppel in de mix 'valt' en opgelost wordt, is ons collectieve bewustzijn 'onder gemiddeld'.
Maar met die ene druppel/foton, bereiken we dan het equivalentiepunt, vanaf waar iedere extra druppel/foton ons ' verder boven gemiddeld' brengt.

Wat de moleculen in de  'toplaag' in het bewustzijn al geregeld hebben ervaren, staat dan standaard open voor alle moleculen om vrij structureel te ervaren.

Waarom ' plempt' het Universum niet 'gewoon' een flinke guts 'hoger vibrerend bewustzijn' in het vijvertje bewustzijn op aarde?
Nou, dan gaan de ' vissen' dood!

Levende wezens kunnen over het algemeen maar heel slecht tegen veranderingen in de algehele 'fundamentele waarden' van hun leefomgeving!
Alle levensprocessen hebben zich uitgelijnd op bepaalde PH-waarden  sommige zuur, sommige basisch. Verhoog of verlaag je die in de omgeving teveel ( en ik heb het nu al over cijfers achter de komma), dan treden er allerlei stroringen op in die activiteit.

Tja, mij lijkt het wel wat, als inderdaad zou blijken dat we binnenkort dat equivalentiepunt bereiken, die 'shift in consciousness'. Waarbij de ' oplossing' ineens blijvend van kleur en kwaliteit en basiseigenschappen verschiet.



Reacties