mooi...weer?



Hoe mooi kan het weer zijn?

Tja, heldere lucht met hier en daar een schaapachtig wolkje in de vorm van een 'ach....', 'tja......', 'huh?' , 'oh ja...?', 'goh'.....


De neerslag die met enige regelmaat uit een de grijze 'waarom-toch' achtige massa van de bew/volking in 'buien' neerdaalt, heeft een wat lagere lage ph-waarde dan neutraal'.
Dat is best wel ergens goed voor, uiteraard.
De buitenkant (de huid) geloof ik, stelt kennelijk (momenteel in de huidige opvattingen) wel prijs op 'licht zuur' ..., (al dan niet voorzien van een tattoo met een niet-meer-afspoelbare samenvatting van het innerlijk weten van levenskwaliteit)?
Maar een ietwat (of zelfs sterk) zurig sociaal milieu is wat minder bevorderlijk voor echte 'levenkwaliteit' ervaren, (aan de binnenkant).....wellicht?
Dat gedijt mogelijk beter in een milieu wat net wat meer een base is?

Maar ja, ik vermoed vrij sterk, een levend organisme ( een cel, een individu, een groep, een maatschappij) heeft zich zo te zien ingeregeld ( = aangepast) aan de overheersende waardenstromen in zijn milieu.
Zelfs als die structurele basiswaarden 'niet gezond zijn' ( 'optimaal', ergens in de buurt van de opzet van het originele ontwerp ), zal het toch liever/automatisch ' bijdragen om de bestaande grondwaarden op hetzelfde niveau te laten voortduren', omdat het 'binnen dat milieu' nou eenmaal ' niet heel erg anders kan' om te kunnen voortbestaan.

Maar ja.. zo'n 'kringloopsgedachte over de rol van deeltjes in het geheel' stijgt weer op tegen een berg, of op warme wind.....koelt af in de atmosfeer, vormt een nieuwe reeks 'ach....-s', 'tja.....-s.', 'huh-s?' , 'oh ja...'s?' en 'gohs'..... die zich dan weer (ergens anders dan waar ze zijn opgestegen) als er maar voldoende van samen zijn gekomen, tot uiting brengt in een onheil-spellende grijze massa, die zijn (licht zure?) lading wel weer ergens laat vallen....hetzij rustig (langzaam maar gestaag) , of als een 'felle bui' met een hoop donder en bliksem.

Ach, de aarde filtert ook weer een hoop in het tweede deel van die zelfde kringloop.....(Ge-) grondwater, is meestal een stuk neutraler/basischer dan wat er via 'wat er nu weer is' rondgepompt wordt.....


En zo, is het kringetje weer rond.
Mooi...weer?

----

Pleit ik dan voor ' niets doen'?

Ja en nee, in de beste traditie van leven in een paradox.

Ik pleit ervoor om meer 'sociaal water' via de gronding, te laten lopen.

Als je(als individu en als gemeenschap):
  • alleen je 'voeding en ideeën' put (en je bemoeit met) het bovengrondse deel en 
  • te weinig van wat er aan de oppervlakte gebeurt laat  'doorsijpelen', ver de diepte in en 
  • niet (ook) put (= actief, met voldoende respect gebruik maakt) van de natuurlijke gezuiverde ideeën, boordevol natuurlijke elementen en mineralen , waar deze spontaan 'opwellen'.. omdat je dit 'niet vertrouwt'.. omdat.. het (weet ik veel) niet door mensenhanden is gemaakte en chemisch gezuiverd......en een andere smaak/ ph warde heeft dan je 'gewend' bent......
( tja.... goh.... tjongejonge.. nou....)

Wanneer er meer de totale cyclus op natuurlijke wijze kan en mag doorlopen, dan gaat het algemeen  'peil' onder de oppervlakte van onze sociale stelsels omhoog en gaat de sociale verzuring (en wederzijdse irritatie en onvrede) aan de oppervlakte omlaag.

Hoe laat je dan meer 'sociaal water' via de gronding lopen?

Door hoogfrequent, een deel van alles wat er passeert, gewoon 'los' te laten.
Even 'niets' mee te doen.
Niet 'alles', ook niet alleen de ' hele zure/nare dingen'.
Nee, een sample van al je energiebestedingen.
Iedere 20 tot 30 minuten doe je 'effe helemaal niets', geen input, geen output.
Je 'grondt' daarmee in het hier-en-nu, welke energie je ook maar bij je draagt.

En, als je dat stelselmatig 'doet' ( en het is een van meest lastige sociaal ongeaccepteerde dingen om publiekelijk te doen!) dan ga je merken dat het algemene leefpeil in jezelf omhoog gaat en dat je minder innerlijk 'verzuurd' bent (symptomen: angstig, depressief, moederloos, hulpeloos,bang, zeer snel geïrriteerd of uit het veld geslagen).

In gemeenschappen die dit 'doen' ontstaan een veel meer uitgebalanceerde en veel meer samenhangende  'kringloop van bewustzijn', waarin het algemene leefpeil voor iedereen een stuk prettiger is.

Waar, vraag je je misschien af, komt deze aantrekkelijk watervorm momenteel zo uit de kraan, zodat je daaruit direct kunt putten? Welk 'merk' heeft dit gebotteld, zodat je het kunt kopen en je huidige leefstijl gewoon kunt handhaven?

Wie zich dat afvraagt ( en ook.... wie denkt dat het allemaal pure onzin is wat ik opschrijf over de enorme toegevoegde waarde van hoogfrequente mini-me-time en een waste-of-time) heeft de aard van dit stukje niet goed begrepen en heeft er  duidelijk ook (nog teveel en te verzuurd) vertrouwen in dat het gezond is om (je in) de halve kringloop van het leven '100% uit te putten'.


Reacties