ph waarde



Vandaag verdiepte ik me in kwesties rond ph-waarde van vloeistoffen.

Boeiende parallellen en relaties zag ik tussen de wijsheden uit de dynamiek in de fysieke wereld en de meta-fysieke wereld.

In de fysieke wereld:
Denk dan aan de rol die de ph-waarde speelt in de transformatieprocessen van diverse stoffen waarbij lichaamsvloeistoffen een rol spelen en hoe je die processen kunt ondersteunen of ondermijnen met de (vloei-)stoffen die je tot je neemt.

Leuk en aardig, op individueel ' gezondheidsniveau' om je 'zelf' mee bezig te houden ( of niet).

Meer diepgang (ha, ha) kreeg het bij zwembaden.
Kennelijk is het nogal van belang voor de gezondheid van de zwemmers dat zwemwater dicht bij 'neutraal' blijft.
En dus... meten zwembadbeheerders zeer regelmatig de ph-waarde (en zo nog wel wat waarden)... want.. je kan die ph-waarde niet met het blote oog zien (en zelfs niet met de blote tong proeven... getuige de vele proefjes met mineraalwater en limonades op internet).

Daarbij is het zaak om niet te oppervlakkig je samples te nemen ( maar op ca. 50 cm diepte) en niet te dicht bij inlaten en uitlaten.

Hoezo vind ik dat nou ineens zo'n boeiend stukje informatie?
Ik heb geen zwembad en ik beheer geen zwembad!

Nee, maar kennelijk behoort het tot mijn natuurlijke vermogens om de energetische kwaliteit van ons sociaal zwemwater te samplen en analyseren.
Ik 'proef' dat ook niet op het blote oog of de tong ( al leer je wel signalen herkennen .. van een groen uitgeslagen zwembad verwacht je ook geen neutrale meting....), maar ik 'pik' energie op en 'test' dat in mijn onbewuste kennelijk. Krijg daar 'uitslagen' van binnen uit het 'lab'.. meestal voorzien van  oplossingstips.

In te zuur of te alkalisch zwemwater kun je heerlijk baantjes trekken, net zo lekker als in neutraal water.
Alleen..... die irritatie, die huiduitslag, die jeuk, die keelpijn, slaaprimtestoornissen (etc.etc).....konden er nog wel eens veel mee te maken hebben.

Niet zo heel erg, om je er eens een keertje in onder te dompelen ( als je gezond bent), maar als je er iedere dag een paar uur rondjes in zwemt......?

Nu zijn er dingen die je kunt 'doen' ( of laten) om het zwemwater wat je met anderen deel vers te houden.
Erin plassen, is een voorbeeld van iets wat de algehele waterkwaliteit niet  ten goede komt.
Uiteraard.. ongelukjes komen wel eens voor.
En natuurlijk kun je aannemen dat de waterbeheerders dat er wel uit filteren (voor je) en het  allemaal wel meevalt. Wat natuurlijk ook zo is, als het maar heel af en toe en bij een enkele gebruiker gebeurt.

Maar van een volwassene verwacht je toch iets meer 'oog voor het geheel'?
(Of ben ik nou werkelijk te naïef)?

Maar om de een of andere reden zijn er mensen, meestal met een Y-chomosoom in hun DNA-arsenaal, valt me op.. sorry guys....maar ik heb mijn ogen niet in mijn zak, die nogal actief plassen (zeiken) in het sociale leven en menen dat dat ' erbij hoort' ( net als mannelijk hondjes.... even je geurspoor afgeven)
Ik heb het niet over fysieke urine ( ook al is het wel grappig dat vandaag in het nieuws was dat er honderd zoveel urinoirs in Amsterdam staan ( model; meest geschikt voor een handige  'plasbuis') en slechts 2 meer algemeen geschikte openbare plasgelegenheden.

Maar wel over je energetische uitwerpselen van dubieuze (verzurende) aard.
Die nog dubieuzer van samenstelling worden, als je er aan de ingang al weinig 'uitgebalanceerds' instopt.

Dergelijke mens-personen, gaan er eigenlijk van uit dat je een sample van ze neemt aan de oppervlakte en bij hun uitlatingen (woorden).
Tja, de ervaring leert dat ze doorgaans best heel charmant kunnen lachen en mooie dingen weten te zeggen, zich aardig weten te representeren.

Ongeveer 50 centimeter lager...... daar wordt de energie-kwaliteit werkelijk 'representatief' voor het geheel.

Plassen volwassen vrouwen dan nooit in het sociale water?
Natuurlijk wel.

Het zou denk ik wel prettig zijn als meer mensen zich van de kwaliteit van ons sociale zwemwater bewust zouden zijn en als ze 'nodig wat kwijt moeten', dat in de daartoe bestemde, energetisch hygiënische plekken doen. En dan goed doorspoelen......

Volgens mij is er wel een directe relatie... een gezonde geest in een gezond lichaam.. en dat soort ouderwets geleuter.

Aardig detail is ook, dat van een heel sterk zuur, je maar een heel klein beetje nodig hebt een een grote hoeveelheid neutraal prettig en gezond water te verzuren.
Een persoon die wat 'energetisch' lekt wat erg 'zuur' is ( al is het onbewust!) kan al de neutrale stemming in een groep enorm ' bederven'.
De groepsenergie zal dat wel proberen energetisch dynamisch weer snel op te lossen.. maar als het altijd dezelfde persoon is die steeds lekt en als diegene ook nog eens niet echt zichtbaar bijdraagt aan het voorkomen van dit levenskwaliteit bedreigende 'zuur' worden.... tja....

Boeiend is dat 'we' denken ( of tenminste zonder kennis van zaken kunnen vermoeden) dat dat inderdaad allemaal zo werkt bij zwembaden en aquaria.
Maar dat de energiesoep waar we als mensen in rondwandelen ( en deel van uitmaken)...):

  1. een verzinsel is/ niet bestaat/ alleen bestaat voor spirituele zwemmers
  2. en als het dan toch bestaat en iedereen 'erin' zit.... dat het dan toch waarschijnlijk heel anders werkt, of dat je kiezen hoe het werkt in jouw geval... ofzo....
(Ook een zwemmer bestaat fysiek voor het grootste deel uit de watermoleculen waar hij in rondspartelt en ieder mens bestaat meta-fysiek voor het grootste deel uit energie in beweging...)

Ach ja....


O ja.. ook aardig als parallel, is dat de gangbare schaal voor intra-menselijke energie ( van de laagste chakra t/m de hoogste) dezelfde kleurverdeling heeft.
En dat mensen die vooral op overleven gericht zijn ( basischakra 1, kleur rood) , meestal veel angst-waarden en stress-waarden te zien geven, snel ' iets uitwerpen' en hoe hoger je op de chakraschaal 'scoort' in een situatie, hoe 'rustiger'....gelijkmatiger in je doen en laten.....

Puur toeval natuurlijk... de regenboog is gewoon een mooi kleurenpalet, handig als je iets in een schaalverdeling wilt zetten....

.....

Reacties