juweel?



Gisterenavond bekeek ik deze video online

Het voorbeeld van de jewel-beetle die cognitief wetenschapper Donald Hoffman aanhaalt ( na 7"10' in de video) sprak nogal tot de verbeelding, in de context van de vraagstukken waar deze blog oorspronkelijk over gestart is, zo'n vier maanden geleden.

Vooraf een ZEER belangrijke opmerking.Dit blogstuk bevind zich heeeeeeel erg op het scherp van de snede van ' kern-begrip-paradigmas'  van 'waar het om draait in het leven' en 'hoe het leven zelf in elkaar zit'.
Het is zo 'scherp' dat je daar een op toegerust geestelijke spijsverteringksysteem voor nodig hebt om dit ook maar heel eventjes in je geestelijke mentale emotionele  'ingang' te kunnen houden zonder meteen ' moord en brand' te roepen en naar ' blusmiddelen om te zien of wild om je heen te slaan en het als ' onverteerbaar' en ' ontoelaatbaar' uit te spugen en de kok die het geprepareerd tot de brandstapel te verwijzen

Heetheid van de peper kwalificatie: ZEEEEEEER heet.

Als ik weet dat dit Food for Thought gerechtje echt maar door een heel select gezelschap zonder bijkomende schade  'verteerd' kan worden, waarom zet ik het dan zomaar hier open en bloot op de collectieve tafel waar iedereen van kan pakken?

Tja.... laat ik dat zo aanvliegen.....
Als je op die vraag niet heel rustig zelf een (energetisch) antwoord van maximaal 140 tekens kunt formuleren waarbij helemaal niemand 'voor gek wordt verklaard' of ' naar de morele brandstapel' wordt be-of veroordeeld...... dan kun je de nu volgende intermenselijke verkeerssituatie maar beter niet opgaan ;-)

Dit intermenselijk verkeersbord betekent niet dat je volkomen vrede kunt verwachten te krijgen binnen deze 140 tekens!
Eerst, nu selluf-zijn!

------
Hier moet dus een stukje energetisch werkelijk stapvoets gereden worden.
------
Parkeer hier (veilig) het vehikel van uw geloofsysteem.
Niet stationair op de de achtergrond laten draaien s.v.p.
Deuren en ramen goed afsluiten.
Vergeet uw 'ziel en zaligheid' niet mee te nemen.
U kunt zich bij de poort melden, voor het verdere verloop.
Tja, wat er in dit blog stukje te beleven valt, kan niet van achter het raampje van uw draaiende geloofsysteem waargenomen worden, zelfs niet in de nabijheid ervan, zeker niet als het nog stationair draait.

Vandaar de parkeerplaats, om de rest te kunnen proeven, ermee kennis te maken, zonder het meteen met veel te veel kracht fijn-te stampen, is een ultra-lage mentale draaisnelheid  nodig.

Wie niet weet hoe hij het huidige geloofsysteem waar hij in het intermenselijke verkeer dagelijks in rondrijdt kan parkeren, en diegenen die bang zijn dat als hij zijn geloofsstyeem even onbeheerd (door zijn ziel en zaligheid) achterlaat er zorgelijke en kwaadaardige dingen mee kunnen gebeuren, dat het zeer gemakkelijk onherstelbaar beschadigd kan raken, wordt stellig aangeraden hier om te keren en iets anders te gaan doen.
------

U ziet hier dat achter dit bord de resonantie systeem zone begint, waar iedere bezoeker zijn energeilichaam 'draagt' om de daarmee de resoanties in dit experimentele laboratorium
  1. zelf adequaat te kunnen waarnemen in de (energetische) vorm die ze werkelijk hebben
  2. de helende 'vibes' niet onbedoeld te beschadigen of te verstoren in hun processen.

Mocht u uw ziel een zaligheid op dit punt nog niet zelf hebben aangetrokken, dan is dit het moment om het onder uw arm vandaan te halen en (uzelf) aan te trekken.

Wie niet weet hoe je jezelf iets energetisch aan moet trekken, wordt zeer dringend aangeraden, dat leerproces desgewenst  ergens anders te starten. Uw geloofssysteem staat op de parkeerplaats.
Bedank voor uw bezoek

Voordat we verder gaan nog even een punt van orde.

Dit laboratorium staat onder bescherming van het Universeel Recht.
Dit is een Open Source Gelegenheid... publiek domein en dus 'van ons allemaal'.
Daar zit een praktische ingewikkeldheid.

Want, dat dat de systematische Universeel Rechtelijk context beschrijft, verschaft niet iedereen het recht om er individueel maar onbesuisd mee om te springen en ermee te doen wat hij individueel nu toevallig 'effe behoefte aan heeft'.
Hier in deze zone weegt het collectief belang van de zielsbehoefte aan  'duuzame collectieve ontwikkeling' dan ook vele zwaarder dan 'de individuele vrijheid op zelf-expressie '

En dus zijn er op energetisch niveau maatregelen ingesteld om een ieder die de tot nu toe aangeven aanwijzingen moedwillig negeert of met voeten treedt, dan wel uit onwetendheid niet weet op te volgen, door een beveiliger van Het Centrum van het Universum, met respect,  vreedzaam, vriendelijk, doch beslist even energetisch zal worden geholpen.

Wie van zichzelf weet er helemaal geen prijs op te stellen om door wie of wat dan ook te worden geholpen, dient zijn eigen hoogste belang werkelijke het best door hier rechtsomkeert te maken.
In welke 'zijnstoestand' de reden ligt, doet er niet zo heel veel toe.
  • Heel erg 'nieuwsgierig' zijn, zonder de noodzakelijke veiligheidsvoorschriften op te volgen van iemand die weet wat de grote risico van dit experiment zijn..... 
  • Heel erg ' vooringenomen' (eigenwijs) zijn, het idee hebben dat er buiten wat jij weet, denkt en meent, helemaal niets meer te weten valt......
  • ....

leidt tot vrij voorspelbare resultaten.
Waar, omdat hier het Universele Recht onverkort en expliciet van toepassing is verklaard, u persoonlijk meer hinder, turbulentie, energie vrije expressiemogelijkheden en tijd-verlies van ondervindt dan de beheerder van dit domein.

-----
beste bezoeker,

In dit laboratorium zijn twee resonanties naast elkaar 'op kweek' gelegd en de vraag van dit experiment is hoe ze zich tot elkaar verhouden.
Daarover zijn best wel hypotheses gemaakt, op basis van de modernste onderzoeken en inzichten uit de fysica ( de zichtbare wereld) en de meta-fysica ( de onzichtbare krachten achter de fysieke wereld).
Maar de speculaties erover lopen zover (onverenigbaar) uiteen, dat hier, nu, in alle rust en stilte in het Open Source Research & Development  Centrum van het Universum, een setup is gemaakt om dit zo goed als 'trillings- vrij' te kunnen waarnemen.

Let op, trillingsvrij betekent in dit geval het omgekeerde van 'zonder trillingen!'
Het betekent juist dat alle aspecten worden uitgenodigd om te kunnen meetrillen zoals ze werkelijk in de diepste kern van hun fysieke en meta-fysieke wezen zijn.
Waarom is dat?
Omdat..... de bedenker en beheerder van dit experiment waar we zo op mee kunnen gaan trillen vrij sterk vermoed dat die twee werelden met elkaar in relatie staan.. en dat 'we' dat verband niet kunnen 'zien' (=erop meetrillen, het begrijpen door samen te vallen met de ervaring) als we aspecten ervan 'vast' stellen.

U hebt uzelf tot dit (kern-) punt hiernaartoe gefilterd, door een speciaal daartoe ontworpen hybride fysiek en meta-fysiek systeem van feiten en fictie.
Tijd om het verbeeldingsexperiment voor het voetlicht van uw aandacht te brengen....

----------------


In het ene bakje bevindt: de ervaring van de jewel beetle in Australië.
De mannetjes van deze keversoort zagen de in het milieu verdwaalde bruine bierflesjes met ribbels aan voor iets totaal anders.
Dankzij de quick-screening van de programmering op hoofdkenmerken in hun hun mentale filter- en begripssystemen werden deze flesjes herkent als reusachtig mooie, fijne en reuze gewillige vrouwtjes jewel beetles.
Er waren er ook nog eens zoveel van beschikbaar gesteld, dat er ruim genoeg was voor ieder mannetje.
De kleinere versies (met meer noten op hun zang, de levende, de 'echte', die ook wel eens zin hebben in iets anders en dan weglopen) zagen de mannetjeskevers helemaal niet meer staan als interactiegenoot.
Het ging met de individuele mannetjes eigenlijk wel ' heel lekker'.
Hun individuele behoeften om zich op dat aspect van het leven veel en vaak te kunnen  'uiten', daar werd ruimschoots en van een boven-de-stoutse-dromen-verheven manier in voorzien.
Maar, mochten de kevers belang hechten aan hun eigen grafoverstijgende duurzame ontwikkelingen..... voor het  voortbestaan van de soort was het resultaat van deze filtermethode alles met elkaar toch niet zo aanbevelenswaardig.

In het ander bakje : de ervaring van de mens in de moderne wereld.
U bent zelf zo'n mens!
Dus, nu we toch levend specimen van deze te onderzoeken soort hier in dit experiment hebben, die hier vrijwillig (toch) deze experimenteerruimte is binnengestapt, waarom zouden we dan een andere nemen?
De uitnodiging is dus om hier nu , uw eigen ervaring in een 'bakje' te doen en het naast die van de jewel beetle te zetten op de mentale tafel, op een energetische fluide kweekbodem met de hoofdbestandendelen an van uw eigen ziel en zaligheid, waarop een en ander goed 'vrij' kan trillen.

Hebben we dat?

Mooi, dan leggen we nu vlak bij beide schaaltjes een 'open vraag' neer..... en kijken (gewoon rustig, van een afstandje, zonder verder iets te 'doen') wat daar gebeurt en wat zich daar energetisch aan 'begrip' aan verbindt.

U mag zelf uit een selectie open vragen kiezen die hier al geprepareerd staan.
Maar de onderzoeker die achter dit experiment zit, wil immers graag het compleet vrij trillen bevorderen en dus bent u geheel vrij om een andere open vraag neer te leggen.

De opzet is wel dat u dan vervolgens even mentaal energetisch terugstapt om even af te wachten wat er als vanzelf ' in focus' komt, in het centrum van uw resonantieveld.
Handig is ook wel om er steeds slechts 1 vraag per ronde te doen en het even wat tijd te geven zodat dat een antwoord zichzelf op natuurlijk wijze vormt.

Voorbereide vragen die u naar hartenlust kunt  gebruiken in dit experiment zijn bijvoorbeeld:
  • Tegen welke individueel dagelijks problemen lopen de beetles in de gefleste jewel-beetle populatie aan?
  • Tegen welke individuele problemen lopen de beetles in de gefleste jewel-beetle populatie in toenemend mate, zo af en toe, zoal aan na verloop van tijd?
  • Wanneer je je voorstelt dat er een vrouwtjes-beetles in de gefleste populatie zit, die beseft wat er aan de hand is en hoe het gaat aflopen met de soort als ze/'we' in haar geval zo doorgaan, wat zou je haar aanraden, wat ligt volgens jou binnen haar mogelijkheden om te doen?
  • Wanneer je je voorstelt dat er een mannetjes-beetles in de gefleste populatie zit, die beseft wat er aan de hand is en hoe het gaat aflopen met de soort als ze/'we' in zijn geval zo doorgaan, wat zou je hem aanraden, wat ligt volgens jou binnen zijn mogelijkheden om te doen?
  • Hoe voel je in dat de hoogte van het individuele 'libido' ( de behoefte aan dergelijk interkever-verkeer) meespeelt, bij de waarschijnlijkheid dat een mannetjes-beetle zich bewust wordt dat de soort 'op de fles' gaat?
  • Hoe voel je in dat de hoogte van het individuele 'libido' ( de behoefte aan dergelijk interkever-verkeer) meespeelt, bij de waarschijnlijkheid dat een vrouwtjes-beetle zich bewust wordt dat de soort 'op de fles' gaat?
  • Hoe voel je in dat de mate waarin een kever een behoefte zou hebben aan een voortgeplant collectief langetermijsucces meespeelt, bij de waarschijnlijkheid dat een beetle zich bewust kan worden van dat de soort 'op de fles' gaat?
  • Welke type beetle zou jij binnen de soort de leiding laten nemen in deze situatie en waarom?
  • Wat stel je voor dat er uit het mentale-filterproces van het mannetje rolt als hij zichzelf, uit eigen vrije wil, via de opening de fles naar binnen heeft werkt en daar een levend vrouwtje aantreft ( nu hij de maat, vorm en kleur van de fles, waar hij nu inzit, helemaal niet meer ziet)?
  • (Een heet gepeperde vraag)
    Als er zich in jouw leefomgeving nu ook producten zouden bevinden
    - die daar door 'menselijk toedoen' terecht zijn gekomen (zoals bij de kevers),
    - die door de meeste mensen die ze gebruiken  ook worden aangezien als super-mega-aantrekkelijk
    -  waarbij iedereen publiekelijk kan ervaren hoeveel 'groter, gladder, glanzender, vaker en sneller' deze ervaring opgedaan kan worden dan met natuurlijk middelen 
    -
    die ook zonder morren, keer op keer, instant bevrediging schenken, altijd beschikbaar zijn...
    - die je volkomen in beslag nemen, zodat je... de natuurlijk menselijke varianten ervan niet eens meer ziet staan of erg aantrekkelijk vindt.
    .... welke zaken in jouw wereld zouden dan aan die beschrijving kunnen voldoen?
  • De heetst gepeperde vraag
    Door welke van die fles(sen) weet jij dat jij betoverd bent,
    - ook al put het je energiehuishouding, je natuurlijke resonantiesystemen en je sociaal mentaal emotionele en fysieke gezondheid volkomen uit...maar
    - zodra het object in je buurt is, dan kun je jezelf niet bedwingen, dan moet je .....'even'.....
    - waarvoor jij de rest van de intermenselijke wereld om je heen je rug toedraait , zodra het er maar is, altijd
    ( of... zoals bij de kevers..... kruip met zijn allen op dezelfde fles... plek genoeg)
    - zelfs boos wordt, ritselig als er er niet 'op' mag of 'aan' mag op ieder moment dat je de corresponderende natuurlijke behoefte voelt opkomen, andere ' natuurlijke' manieren resoluut verwerpt en je alleen nog maar kunt voorstellen dat die ene behoefte ook alleen maar op deze ene manier bevredigd kan worden...
    ?
-----
Uit ervaringen van eerdere bezoekers aan dit experiment blijkt dat de lijst met ' rondslingerende rommel' eindeloos lang is!
Zowel fysieke als meta-fysieke zaken ( en hybriden daarvan).
Zaken die wel ergens in dit Universum een nuttige rol vervulden/vervullen, maar die, uit het gezond verstand verband gerukt/gevallen/geduwd, een minder glansrijke rol op de lange duur vervullen voor de levende wezens die ermee te dealen hebben.

Elektronische apparatuur, staat hoog genoteerd onder de 'flessen' waar de homo sapiens zeer blind voor zijn dat het in de weg staat van natuurlijke voortplantingsmogelijkheden van resonantiegolven om de kolonie ' het bewustzijn' in goede optimale gezondheid te houden in zijn complete 'bio-diversiteit'  door middel van menselijke energetisch interactieverkeer, van zowel mannelijke energieën als vrouwelijke energieën ( die ieder van ons in zichzelf verenigd, man of vrouw)
De sociale behoeften aan o.a. contact en 'ver-zien'  en 'weten' is (inderdaad) menselijk natuurlijk, maar de energiegolven van het gebruikte product zijn te statisch, vertonen te weinig variatie en zijn ' niet levend barend'...

Maar ja, voor zoveel mensen zoveel lekkerder (want zoveel gemakkelijker en ruimer beschikbaar) dan de natuurlijke varianten in je fysieke territorium, die we steeds minder zien staan, steeds minder aantrekkelijk vinden, steeds minder aandacht geven.

Is dat erg?
Voor het (zelf) zinvol beantwoorden van die vraag is het handig om even naar de parkeerplaats te lopen en naar uw geloofsysteeem-vehikel te kijken.
Heeft u er een waarin een bezielde ziel en een bewust bewustzijn geactiveerd zijn ( omdat u dat een 'must' vindt), of beschouwt u deze functies, om economische redenen warschijnlijk, als ' overbodige optionele extra's' ... gedeactiveerd.
Kortom, beschouwt u dat als juwelen, die enige consideratie behoeven?  
(Zie uw eigen lijst met antwoorden op de gebruikte vragen bij dit experiment om dat zelf nader vast te stellen)

Goede reis, bedankt voor het meetrillen en wie weet, tot ziens!


Reacties