selluf doen... afbakproducten


Nog wat verder meeresonerend met de 'oven-en bak-' analogie, zie ik wat ik beoog bij te dragen aan de samenleving met al de selluf-doen-speelsuggesties die er uit 'mij' komen (uit de oven van mijn ziel).

Ze zijn het energetische equivalent van 'afbakproducten'.
Zelf alles creëren vanaf de ruwe basisingrediënten, kost..... veel tijd en aandacht.
Zaken die de moderne mens voor energetische zelf-ontwikkeling niet beschikbaar stelt/heeft.
Maar ja, altijd 'dan maar' vlug klaar pre-fab massa-geproduceerd Food for Thought consumeren....of een keer per jaar (met Kerst of zo) je uitsloven....... is op de lange termijn niet zo werkbaar, niet zo gezond , noch diep wezenlijk bevredigend.

Het aardige is dat 'mijn' speelsuggesties dus volledig vers zijn, handgemixt met organische ingrediënten, rustig gerezen op de juiste temperaturen en alvast lichtjes gebakken.
De ontvanger hoeft het alleen nog maar (zelf dus)  'af te bakken'.
De instructies daarvoor zijn altijd bijgeleverd.
Sterker nog, de afbakwijze is altijd afgestemd op de voorkeursinstelling van de eigen oven, de instellingen waar diegene het gemakkelijkst mee kan werken, omdat diegene er al bekend mee is en eigen succes mee heeft gekend.

Maar ja, mensen zijn tegenwoordig  'kant-en-klaar producten' gewend om te krijgen!

Wie dan zijn tanden meteen in mijn product zet, zal het zonde twijfel 'niet zo lekker' vinden.... ' niet zo aansprekend, zoals het is'.
Tja, met een onafgebakken afbakcroissantje of pizza zou je meteen snappen waarom die handelwijze niet meteen de gewenste 'lekkere' ervaring oplevert.

Dan is er nog een groep mensen die helemaal niet meer weet dat ze zelf een oven (ziel) hebben en geven mijn product dan maximaal 1 minuut  in de magnetronoven ( het moderne verstand) op maximum vermogen.
Tja, wie dat wel eens met een afbakcroissantje heeft gedaan, weet hoe treurig het resultaat daarvan eruit ziet en smaakt.

Ook.. het afbakproduct eerst eens een paar weken achterin de kast leggen, is met dergelijke verse afbakproducten niet een buitengewoon goed idee.
Gedroogde en ingeblikte producten kun je wellicht maandenlang bewaren zonder er ook maar een krietseltje energie aan te hoeven besteden....maar verse, levende producten, zoals deze.....hebben toch een hogere omlooptijd.

Ik weet wat de capaciteit van 'mijn Aga' is..... hij kan (met gemak) een groothuishouding aan.
Ja, ik kan er ook voor kleine huishoudingen dingen in voorbereiden ( en doe dat regelmatig).
Maar echt tot zijn recht komt 'mijn Aga' als ze ingezet wordt voor zo'n groothuishouding.

Waarom ik dan niet 'gewoon' omschakel naar afgebakken producten, als dat is wat mensen zo graag willen en in 1 minuut kunnen (be-)grijpen?*

Omdat ik weet hoe veel beter voor je eigen sociaal mentale emotionele ontwikkeling  'selluf doen' is.
Omdat ' de ziel' geen 'dood ding' is, maar een energetisch levend wezen, wat gebruikt dient te worden, om jezelf en je samenleving te doen opleven
Leven is werkelijk iets anders dan overleven alleen.

En.. P.S...... ik doe *dat ook voor iedere (groot-)huishouding waar ik werkelijk deel van uitmaak.
Daar 'bak' ik dingen ook af, om zo van te genieten en deel ik daar ook handenvol uit. ;-)

Kleine waarschuwing die ook niet iedereen vanzelf lijkt te snappen.... wat vers (af-)gebakken uit mijn hoog opgestookte Aga komt is.... nog heel erg warm en daar kun je je dan weer erg gemakkelijk aan branden.

En een van mijn specialiteiten, een bitterzoete zeer donkere chocolade soufflé... die compleet instort als je hem aansnijdt en dan gaat lopen, nog zacht van binnen is dus.... die chocolade aan de binnenkant is.. echt gloeiendheet! Lava!
En.. wat een wonder.... de zachte vulling is van een andere kleur (en smaak) dan de hardere buitenkant.. die.. perfect samen gaan!
Wat een balans in yin en yang, licht en donker, hard en zacht!
Wie zo'n specialiteit 'live' voorgeschoteld krijgt (en zich er niet ongenadig onhandig aan brandt door het accuut met zelf-affakkelende conventies te lijf te gaan)  , weet absoluut weer met 100% zekerheid dat ie een ziel heeft en waar die voor bedoeld en ook uitermate geschikt voor is!

Maar dat kan ik alleen maar vers maken, als ik alle benodigde ingrediënten vers bij de hand heb. Het moet just-in-time op (de mentale) tafel komen, waar iemand er dan dus ook wel 'klaar' voor moet zitten.
Het is een soufflé, daar is geen afbakversie van te maken.
De timing is.. cruciaal bij dat recept die je ziel in zalige compleet vervulde vervoering doet brengen.. van start tot finish.

Voor alle duidelijkheid:
Ik heb het hier natuurlijk niet over een fysieke chocolade smelt-traktatie die je kunt eten, maar over een metafysieke smelt en smaak- sensatie, die je kunt weten (door het vol energetisch te ervaren).
En daar is echt maar heel weinig ' fysieks' aan.
Daar valt ook maar heel weinig over 'uit te leggen', of vantevoren over te begrijpen.
Die ervaring is met geen pen te beschrijven ;-)

Wat heb jij nou aan deze informatie?

Tja, laat ik dan dit bak-praatje afsluiten met een hele praktische tip waarmee je welke relatie dan ook een grotere kans op bevredigend succes kunt geven.

Iedereen heeft tenminste een ziels-specialiteit.
Als die consequent afgewezen wordt wanneer die met hart en ziel en alle liefde van de wereld wordt opgediend en je (bij (consequente) herhaling) ervaart hoe de ander aangeeft 'liever iets anders' (uit de massaproductie?) te hebben.... dan 'loopt' de relatie op enig moment echt niet meer, vanuit het hart.

Nooit de moeite (meer) nemen om jouw specialiteit (spontaan) te serveren aan juist die mensen die vlakbij je zijn, maar alleen maar (om 'meer' waardering van buiten te oogsten) aan mensen met wie je veel minder omgaat.....heeft hetzelfde effect.

Hoevaak je elkaars specialiteit wilt en met volle aandacht aankan, en of je ook af wilt wisselen met pre-fab snel klaar, minder bezield spul en /of ook specialiteiten van andere leveranciers.... tja.... dat moet je zelf maar met elkaar uitzoeken.
Maar als ' het allerallerbeste wat je te bieden hebt', niet met enige regelmaat vrij en spontaan ingebracht kan worden.. tja....

Reacties