in-formatie vliegen


Vandaag mocht de jonge albatros Don Calimero Quichotte meevliegen met, de zeer bedreven (menselijke) technische vliegkunstenaars als het gaat om fysiek  in-formatie vliegen, The Red Arrows.

En natuurlijk is er een hele waslijst te maken van alle kunstige en vliegvakkundige dingen die er nodig zijn om een superspannende inspirerende Red Arrow compositie zo te kunnen realiseren.

Maar wat 'eruit sprong ' vandaag is...
het vermogen om er uit te kunnen springen!

De 'formatie' die gevormd is, moet ook weer kundig los gelaten kunnen worden.

Zo logisch.
Je kan (immers) geen zinvolle nieuwe verbanden vormen, binnen de voorwaarde dat iedereen de oude verbanden precies zo in stand moet houden.

Enne.. een compositie, hoe knap gemaakt ook, met veelkleurige rookgordijnen, links-rechts draaiend bochtenwerk, superstrak met superdichte nabijheid.... hoog of laag vliegend....
Als de formatie niet in staat is om ook intern eens een paar keer van vorm te veranderen... dan is het na verloop van tijd..... tja......ahum.......nogal saai....toch?

Zo logisch, zo natuurlijk...... dat het op zijn minst opmerkelijk is dat niet meer tweevoeters die wijsheid bewust toepassen als ze met in-formatie in het vormgeven van samenleven en samenwerken omgaan.....!
Het zou toch best een goed idee zijn als er in alle samenleef en samenwerkopleidingen en trainingen minstens net zoveel aandacht wordt besteedt aan het bewust trainen van de dynamiek van  'uit elkaar gaan' als aan de dynamiek van het   'bijeen komen een een vorm en zo pogen te blijven'......
Niet met als einddoel voor ogen om 'goed' uit elkaar te kunnen gaan (als in.... dat dan weer te blijven), maar om het plezier te beleven om steeds weer in een nieuwe, ook goed werkende vorm, weer kundig bij elkaar te komen, zonder tegen elkaar aan te botsen of te crashen.....(uiteraard...?) .

Als ambassadeur van ME-time en arrangeur van ONEMIND systeem choreografieën, lijkt het me dat Don Calimero Quichotte een leerzame dag 'vliegles' heeft gehad ;-)

(-:



Wie zin heeft in een kijkje achter de schermen bij dit elite-display-team van de Britse Luchtmacht kan ik de 6 delen van de Channel 5 documentaire aanraden.
Deel 1:

Aardig is om te zien dat ook de formatie ( personeelsbezetting) jaarlijks wordt vernieuwd... 3 eruit, 3 verse erin.. nieuwe mensen binnen het team vormen het synchro-team.


Reacties